De Nieuwe Jeep Wagoneer S: De Toekomst van Elektrische Luxe SUV’s.

De gloednieuwe Jeep Wagoneer S

De Jeep-familie maakt een krachtige entree in het segment van de elektrische SUV’s met de lancering van de 2024 Jeep Wagoneer S, het eerste wereldwijde batterij-elektrische voertuig (BEV) van het merk. Deze innovatieve SUV zal in de tweede helft van 2024 eerst in de VS en Canada beschikbaar zijn, gevolgd door een wereldwijde uitrol.

Kracht en Prestaties die Indruk Maken

De Jeep Wagoneer S levert verbluffende prestaties met 600 pk en meer dan 800 Nm koppel, waardoor de acceleratie van 0-100 km/u slechts 3,4 seconden bedraagt. Met een actieradius van meer dan 480 kilometer op een volle lading (gebaseerd op de Amerikaanse specificaties en cyclus), biedt deze SUV niet alleen kracht, maar ook efficiëntie. De Jeep-exclusieve Selec-Terrain tractiebeheersysteem met vijf rijmodi – Auto, Sport, Eco, Snow, Sand – zorgt voor optimale prestaties onder alle weers- en wegomstandigheden.

Opladen: Snel en Eenvoudig

Met een 400-volt, 100-kWh batterijpakket kan de Jeep Wagoneer S snel worden opgeladen van 20% tot 80% in slechts 23 minuten met een DC-snellader. Elke Wagoneer S Launch Edition wordt geleverd met een 48-ampère Level 2 thuislader of openbare laadtegoed via Free2move Charge, Stellantis’ 360-graden laadecosysteem. Dit maakt het opladen thuis en onderweg moeiteloos.

Een Aerodynamisch en Elegant Ontwerp

De 2024 Jeep Wagoneer S heeft een gestroomlijnd en elegant ontwerp dat nieuwe maatstaven zet voor elektrische voertuigen. Het exterieur combineert harmonieuze proporties met moderne 4xe-capaciteit en aerodynamische efficiëntie. De verlichte zeven-sleufgrille en de 20-inch wielen van de Launch Edition (alleen VS) voegen een vleugje verfijning toe. Het ontwerpteam heeft doelbewust gekozen voor milieuvriendelijkere processen en materialen, waarbij chroom is vervangen door satijnbeschilderde accenten.

Luxueus en Technologie-Rijk Interieur

Het interieur van de Jeep Wagoneer S is een meesterwerk van luxe en technologie. Met meer dan 114 cm bruikbare schermruimte, inclusief een interactief scherm voor de voorpassagier, biedt deze SUV een ongeëvenaarde rijervaring. De Launch Edition beschikt over verwarmde en geventileerde voor- en achterstoelen en een exclusief 19-speaker McIntosh audiosysteem van 1.160 watt, wat zorgt voor een meeslepend geluid.

Veilige en Slimme Technologie

Met meer dan 170 standaard veiligheids- en beveiligingsfuncties biedt de Jeep Wagoneer S een combinatie van geavanceerde rijhulpsystemen en premium eigenaarsvoordelen. Het voertuig beschikt over functies zoals Active Driving Assist, Intersection Collision Assist en een 360-graden camera. Dankzij over-the-air updates blijft de technologie in de Wagoneer S up-to-date en evolueren de mogelijkheden van de auto continu.

De Toekomst van Jeep

Volgens Antonio Filosa, CEO van het merk Jeep, markeert de lancering van de volledig elektrische Jeep Wagoneer S een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van Jeep. “Met bijna een eeuw aan innovatie en design zal deze eerste wereldwijde EV een hele nieuwe generatie eigenaren introduceren aan een ervaring die onmiskenbaar Jeep is en 100% elektrisch,” aldus Filosa.

Met de introductie van de 2024 Jeep Wagoneer S zet Jeep een gedurfde stap richting een elektrische toekomst, waarbij luxe, prestaties en technologie samenkomen in een voertuig dat de normen voor elektrische SUV’s herdefinieert. Beschikbaar in de Jeep-dealers in de VS vanaf de tweede helft van 2024, met een wereldwijde beschikbaarheid die later volgt, belooft de Jeep Wagoneer S een gamechanger te zijn in de wereld van elektrische voertuigen.