Abarth

Wij zijn dé specialist in Abarth van het oosten van het land. Je kunt bij ons terecht voor de 595 als wel de 595C.

Specialist in Abarth

Wij zijn dé specialist in Abarth van het oosten van het land. Je kunt bij ons terecht voor de 595 als wel de 595C.

Kien – Specialist in Abarth

Abarth is ontstaan uit de verbeelding en moed van Karl Abarth. De historie van het merk zit vol records en grootse innovaties. Het is het verhaal van een man en zijn unieke auto’s; dezelfde auto’s die hun stempel drukten op de Italiaanse en internationale autosport. Deze rijke historie komt terug in de huidige Abarth modellen.

Abarth richt zich sinds de oprichting in 1949 voornamelijk op de productie van sport- en raceauto’s. De alom bekende en glorierijke samenwerking met Fiat begon in 1952 met de bouw van de Abarth 1500 Biposto. Vandaag de dag behoudt Abarth met bijvoorbeeld de 500 zijn karakteristieke elementen.

Een auto voor de echte liefhebber!

Abarth by Kien

Ontdek onze Abarth modellen

Abarth 595

595

Abarth 595C

695

Onderhoud aan jouw Abarth

Is jouw Abarth aan onderhoud toe? Natuurlijk kom je dan ook naar Kien. Onze monteurs werken met passie aan jouw Abarth, ongeacht bouwjaar, model of motor.

Vanzelfsprekend zijn onze mensen officieel erkende Abarth monteurs. Het onderhoud bij Kien kent meerdere voordelen. Uiteraard hebben onze monteurs kennis van jouw Abarth, maar ook hebben wij een ruim assortiment aan originele onderdelen op voorraad. Wachttijden behoren hiermee tot het verleden. Tevens is er een ruime keuze aan “aftermarket upgrades“.

Abarth Dealer
Abarth Dealer

Een rijke geschiedenis

Carlo Abarth, de oprichter van Abarth, was professioneel motorracer. Hij bouwde zijn eigen motoren en won een aantal grote races. Na een serieus ongeluk verliet Carlo voorgoed het motorracen en richtte zich volledig op het ontwerpen van motoren.

Na het werken als design engineer bij een aantal grote bedrijven zoals Porsche, kocht hij het bedrijf Cisitalia. In 1949 veranderde hij de naam en was Abarth geboren. Carlo Abarth begon met het verkopen van uitlaten voor de kleinere Fiat, dit maakte hem één van de eerste “tuners” ter wereld.

anaf 1952 begon Abarth officieel samen te werken met Fiat en in 1960 was de eerste Fiat 500 Abarth geboren. De samenwerking tussen Fiat en Abarth is altijd goed geweest, maar voor Carlo begonnen de jaren te tellen. Dit was de reden dat Carlo in 1971 Abarth aan Fiat verkocht.

Ervaar het zelf

Ongeacht het model, een Abarth zal altijd een lach op je gezicht toveren. Ze zijn compact, ergonomisch, luid, snel en fantastisch om mee te rijden. Bij Kien staat het woord Abarth synoniem voor plezier.

Wil jij dit plezier zelf ervaren? Boek vrijblijvend een proefrit in één van onze modellen. Vanzelfsprekend helpen wij je graag verder in onze showroom. De koffie staat voor u klaar.

Ons aanbod

Nieuws

De nieuwe Abarth, een eerbetoon aan de racegeschiedenis

16 februari 2024|

Abarth, het legendarische automerk dat synoniem staat voor prestaties en passie, heeft de handen ineengeslagen met Stellantis Motorsport, een onbetwiste autoriteit op het gebied van race-innovatie en technologische vooruitgang. Samen hebben ze een ambitieus doel voor ogen: het creëren van de krachtigste Abarth ooit, die niet alleen de harten van autoliefhebbers zal veroveren, maar ook een nieuwe standaard zal zetten voor elektrische voertuigen.

Kien tour 2024

6 februari 2024|

Met veel enthousiasme kondigen wij de Kien Tour 2024 aan! De editie van 2023 was een groot succes met geweldige reacties van de deelnemers. Het wordt ook wel gezien als een culturele ontdekkingsreis, maar zeker een reis om te genieten van je prachtige bolide over de Italiaanse wegen en die van haar buurlanden. In de editie van 2024 gaan we niet alleen genieten in Italië, maar trotseren we ook de Sloveense wegen en verblijven we in Kroatië. Het belooft weer een onvergetelijke rit te worden met prachtige locaties & bijzondere gebeurtenissen! Het programma staat bijna vast, hieronder vind je alvast een voorproefje.

Kien Wintercheck

22 oktober 2023|

Nu de dagen weer korter worden en de buitentempratuur daalt, is dit het perfecte moment om je auto “winterproof” te maken. Met de Kien Wintercheck® lopen onze servicemonteurs je auto op 10 verschillende punten na, zodat je er zeker van kunt zijn dat je auto maximaal presteert in winterse omstandigheden.