Alfa Romeo Estrema Editions

Alfa Romeo Estrema Editions

Onlangs maakte Alfa Romeo diens nieuwste stalen racepaard bekend, de Alfa Romeo Tonale. Maar er zijn meer opties binnen hun stal, als je een super-sportief en pittig model zoekt. Twee geliefde modellen krijgen namelijk een Estrema make-over!

Giulia en Stelvio Estrema

De populaire Alfa Romeo en Stelvio zijn op dit moment verkrijgbaar in de modellen Super en Ti, waarbij je kunt kiezen tussen de optionele pakketten Sprint en Veloce. Beide modellen krijgen echter een nieuw model aan de lijn toegevoegd: de Estrema. Deze uitvoering is voor beide modellen de meest uitgebreide versie, met alles aan boord wat jij je maar kunt wensen.

Estrema

De Estrema-uitvoeringen beschikken bijvoorbeeld over Alfa Active Suspension, een adaptieve ophanging die een optimaal rijcomfort biedt. Daarnaast is een mechanisch sperdifferentieel standaard. Je herkent de Estrema-versies van de Giulia en Stelvio bijvoorbeeld aan de zijspiegelkappen en koolstofvezel details, zoals de V in de scudetto-grille. Daarnaast is er gekozen voor hoogglans zwarte details, in plaats van rvs. Zo zul je zwarte Estrema-badges en zwarte remklauwen zien. De Estrema-modellen zijn ook voorzien van luxe alcantara stoelen, die met rode stiksels afgewerkt zijn.

Full power

De Giulia Estrema en Stelvio Estrema zijn beschikbaar met de 280 pk sterke 2.0 viercilinder en met de 210 pk sterke 2.2 dieselmotor. Ze hebben een achttraps automaat en Q4-vierwielaandrijving. De Stelvio krijgt 21-inch wielen, de Giulia Estrema rijdt op 19-inch wielen. Indien gewenst kun je daar opteren voor een breedset.

Op weg naar de toekomst

Naast deze twee nieuwe modellen heeft Alfa Romeo nog belangrijk nieuws. Het automerk is voornemens om vanaf 2025 in Europa alleen nog volledig elektrische modellen aan de man te brengen. Dat gaat niet alleen op voor de bestaande modellen, zoals de Giulia en de Stelvio, ook nieuwe modellen worden elektrisch! Daarbij wordt het aanbod uitgebreid met een compacte SUV (de Brennero), die het aanbod nog veelzijdiger maakt. Dit nieuwe model zal in 2024 gepresenteerd worden.

Met de twee nieuwe Estrema-modellen laat Alfa Romeo zien dat hun bestaande modellen ontzettend veelzijdig zijn en dat er voor iedereen een fantastische auto is. Wij zijn benieuwd naar de rijervaring van deze nieuwe varianten en kunnen niet wachten tot we ze in onze showroom kunnen tonen!

Deel dit bericht, kies hier je platform!