De Giulia GTA is uitverkocht!

Het was afgelopen mei toen de meest extreme Alfa Romeo Giulia GTA officieel werd geïntroduceerd. Nu (4 maanden later) moeten we vertellen dat alle 500 exemplaren een eigenaar hebben gevonden.

De Giulia GTA was een emotioneel project. De auto werd niet alleen ontwikkeld om liefhebbers van het 110 jarige merk te eren. De GTA heeft namelijk ook een nieuw statement gemaakt in de wereld van sportauto’s.

Geïnspireerd

Tijdens de start van het project ging de gedachte als eerste uit naar de legendarische Giulia GTA ui 1965. Het Autodelta Racing Team ontwikkelde destijds de auto in Balocco. Daar maakte monteurs extra overuren om van een bestaande Giulia een echt circuit voertuig te maken. Het project kreeg de codenaam “the Monster”.

Ook toen werden er slechts 500 exemplaren geproduceerd.

kien-alfa-romeo-giulia-gta
kien-alfa-romeo-giulia-gta

Veel overeenkomsten

De nieuwe GTA heeft buiten zijn naam veel overeenkomsten. Een van die overeenkomsten tussen de twee modellen is dat het project wordt ondersteund door professionele racecoureurs. Bij het huidige model speelden Alfa Romeo Racing coureurs Antonio Giovinazzi en Kimi Räikkönen een grote rol in het testen van de auto op het circuit. Ze hebben veel aanwijzingen kunnen geven over de aerodynamica en het rijgedrag waardoor de nieuwe GTA een echt kunstwerk is geworden.

Onderweg naar Velp…

Wij mogen ons een van de gelukkige wensen die een exemplaar in ontvangst mogen nemen. Uiteraard zullen we jullie op de hoogte houden! Maar welke kleur het wordt, houden we nog even geheim…

Deel dit bericht, kies hier je platform!