Fiat 500 opnieuw in de prijzen

De nieuwe Fiat 500 valt wederom in de prijzen in Engeland. Deze keer door het toonaangevende automagazine What Car? De nieuwe elektrische 500 is namelijk uitgeroepen tot “Cabriolet van het jaar” & “Beste kleine elektrische auto voor de stad”. De jury was erg onder de indruk van het rijgedrag, de rijstijl, het bereik en het nieuwe interieurs van de nieuwe 500. Het is de eerste elektrische auto die deze prijs in ontvangst mag nemen.

Luca Napolitano (hoofd van Fiat, Lancia & Abarth)

We zijn zeer verheugd met deze verdere erkenning voor de nieuwe 500, slechts een paar maanden geleden dat deze aan de pers werd onthuld. In slechts twee maanden sinds de lancering hebben we al meer dan 10.000 nieuwe 500-eenheden verkocht in Europa, waarmee we in december de nummer 1 werden op de Italiaanse markt voor elektrische voertuigen.

Steve Huntingford (redacteur van “What Car?)

De nieuwe 500 is de eerste elektrische auto die de onderscheiding” Convertible of the Year heeft ontvangen. Als er ooit een auto is gemaakt om in de stad te rijden, dan is het zeker de Fiat 500. Zijn kortere lengte dan zijn concurrenten, ultralichte besturing en breed zicht naar voren maken de nieuwe 500 de meest wendbare auto voor alle manoeuvres in stadscentra. En zijn assortiment, een verbetering ten opzichte van zijn concurrenten, is ook geschikt voor elke reis buiten de stad. ”

De onderscheiding van What Car? magazine vormt een aanvulling op de trofeeën van de nieuwe 500, die al “Green Car” bevat bij de French Automobile Awards 2020 en “Auto van het jaar en de beste kleine elektrische auto” van DrivingElectric, een gespecialiseerde Britse website. Naast deze prestigieuze internationale erkenningen heeft het ook de prijs “Best Design 2020” ontvangen van het Duitse tijdschrift “Auto Motor und Sport” en “Best Design Concept” bij de gerenommeerde internationale “Red Dot Design Awards“.

Deel dit bericht, kies hier je platform!