De Jeep van de bevrijders

Met 4 en 5 mei in aantocht realiseren wij ons wederom wat een enorme impact Jeep heeft gehad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bood Jeep een uitkomst met hun Willy’s MB Jeep; een voertuig wat door militairen werd geroemd om hun kracht en het feit dat ze oersterk waren.

In totaal werden er tijdens de Tweede Wereldoorlog zo’n 360.000 stuks geproduceerd. Vanuit de fabrieken werden de 4×4’s als onderdelenpakketten verpakt in containers of kisten en verscheept naar conflictgebieden waar ze razendsnel werden geassembleerd. De oerdegelijke Jeeps werden met name gebruikt als commando- en verkenningsauto of als ambulance. De Willy’s MB werd die tijd geleverd voor “slechts” $739,-.

Tijdens de bevrijding reden deze Jeeps door de straten van Nederland en werd het een icoon wat menigeen kan herinneren. Met name kinderen waren gefascineerd door de stoere en indrukwekkende legervoertuigen van de geallieerden. Veel kinderen wilde graag een ritje maken in deze stoere Jeeps en soms kwam die droom uit. En dat leverde prachtige foto’s op.

Deel dit bericht, kies hier je platform!