Jeep nieuws!

Jeep nieuws!

Jeeps zijn onverwoestbaar, veelzijdig, flexibel en luxe. Toch hebben ze één actiepuntje op deze geweldige combinatie: het benzineverbruik. Dat is natuurlijk al jaren niet meer aan de orde, hoewel krachtpatsers als de Jeep Renegade inderdaad wel meer benzine verbruiken dan een “boodschappenauto”. Dat het altijd beter kan, bewees Jeep eerder dit jaar met de release van een plug-in hybride. Voor wie dat net een stapje te ver komt, kun je nu ook kiezen voor een e-Hybrid kiezen. Wat houdt dat in – en wat gaan ze kosten? We vertellen je er graag meer over.

Renegade en Compass e-Hybrid

Zowel de Jeep Renegade als de Jeep Compass komen als een e-Hybrid op de markt. In beide modellen wordt een nieuwe 130 pk 1.5 benzinemotor met turbo gecombineerd met een 20 pk elektromotor op 48 volt. Dat houdt in dat je bij lage snelheden en bijvoorbeeld bij het wegrijden volledig kunt steunen op de elektromotor. Het grote voordeel is dat de e-Hybrid het brandstofverbruik aanzienlijk kan verlagen, zeker wanneer je vaak binnen bebouwde kom rijdt. Uiteraard doet dat niets af aan de rij-ervaring: die is nog op en top Jeep.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Jeep Renegade e-Hybrid heeft een vanafprijs van 33.963 euro voor de Longitude-uitvoering met 16-inch lichtmetalen wielen en parkeersensoren achter. Het duurste model uit deze reeks is de Jeep Renegade e-Hybrid S met een 8,4-inch Uconnect-systeem in het dashboard, 19-inch lichtmetalen velgen en een navigatiesysteem: hiervoor geldt een vanafprijs van 40.100 euro.

De Jeep Compass e-Hybrid heeft een vanafprijs van 41.140 euro voor de Longitude-uitvoering met standaard 17-inch lichtmetalen wielen, klimaatregeling over twee zones en het Uconnect-infotainmentsysteem met 8,4-inch beeldscherm. Daarna komt de Compass e-Hybrid Night Eagle (vanaf 43.140 euro), met 18-inch zwarte wielen, zwarte accenten en een inductielader. Daarna komt de Jeep Compass e-Hybrid Limited (vanaf: 44.390 euro). Deze variant heeft 18-inch lichtmetalen wielen, een achteruitrijcamera en een 10,1-inch infotainmentscherm in het dashboard. De hekkensluiters zijn de Jeep Compass e-Hybrid Upland (46.890 euro) en de sportiever aangeklede Jeep Compass e-Hybrid S (48.390 euro).

Elektrisch succes Wrangler

Dat Jeep goed heeft nagedacht over het implementeren van elektrisch rijden, blijft niet onopgemerkt. Onlangs werd de Jeep Wrangler 4xe uitgeroepen tot beste 4×4 bij ‘Women’s World Car of the Year awards 2022’. De jury, een groep journalisten uit 40 verschillende landen, kwam tot deze beslissing nadat ze hun beoordeling hadden gemaakt en hadden gekeken naar de veiligheid, rijgedrag, comfort, technologie, design, efficiëntie, impact op het milieu en prijs-kwaliteitverhouding. “Met de Wrangler 4xe heeft het merk Jeep in veel opzichten een enorme stap voorwaarts gezet, maar het belangrijkste is zijn inzet voor een duurzamer milieu”, zegt Marta García, Executive President van WWCOTY. “Het wordt zeer op prijs gesteld dat een van de echte SUV’s die nog op de markt zijn, heeft gekozen voor hybridisatie. De inzet van de Jeep Wrangler 4xe voor het milieu is van doorslaggevende waarde voor de Women’s World Car of the Year.”

Dat is een mooie bekroning op de geweldige inspanningen die Jeep heeft gedaan op het moderniseren van hun wagenpark. Soms is het beter om dit zelf te ervaren. Kom eens bij ons langs voor een proefrit en beleef het nieuwe rijden in een iconische auto als de Jeep!

Jeep All Electric

Zoals je op de foto kunt zien, komt Jeep in 2023 met een compleet elektrisch aangedreven Jeep. Verdere details – zoals de naam – zijn nog niet bekend, maar we zijn natuurlijk erg nieuwsgierig, we houden u op de hoogte!

Jeep Grand Cherokee L: nu te bestellen bij Kien

Mogen we je voorstellen aan de nieuwe Jeep Grand Cherokee: de vijfde generatie binnen deze bekroonde lijn aan SUV’s! Een ritje in de Grand Cherokee is een beleving op zich: deze krachtige jeep heeft een ongelofelijk vermogen onder de motorkap, maar biedt ook superieure luxe en comfort, de meest geavanceerde technologische en veiligheidssystemen in zijn klasse en biedt nu voor het eerst drie zitrijen. De Jeep Grand Cherokee is dan ook als Plug-in Hybride beschikbaar.

Deze robuuste SUV ziet er van buiten stoer uit, van binnen word je in de watten gelegd. Zo krijg je onder andere een warm onthaal door de suède hemelbekleding. In de Summit uitvoering kun je daarnaast kiezen voor de Laguna-lederen bekleding. We kunnen een pagina vol schrijven over het comfort en de ervaring die het rijden in een Jeep Grand Cherokee je biedt. Maar waarom kom je dat zelf niet beoordelen? Maak snel een afspraak voor een proefrit, dan ervaar je het zelf!

Deel dit bericht, kies hier je platform!