De Nieuwe Alfa Romeo Tonale Edizione Speciale: Bestel hem nu!

De Nieuwe Alfa Romeo Tonale Edizione Speciale: Bestel hem nu!

Kien Automotive presenteert ….

De nieuwe Alfa Romeo Tonale is wereldwijd gepresenteerd. Na drie jaar ontwikkeling konden we deze nieuwe SUV eindelijk aanschouwen en alle specificaties lezen. Benieuwd wat we kunnen verwachten? Mogen wij je voorstellen: de Alfa Romeo Tonale.

Maak nu een afspraak om de nieuwe Tonale Hybrid 130 PK te bestellen, deze is nu verkrijgbaar voor € 46.080,- (fiscaal €45.000,-)  in de kleuren Rosso Alfa, Grigio Vesuvio, Blu Misano & Verde Montreal! Deze 130PK sterke 1.5-liter 4-cilindermotor is gekoppeld aan een nieuwe 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling. Ook is hij uitgerust met een 48-volt 15 kW, 55 Nm “P2”-elektromotor.

De Tonale Edizione Speciale 130PK Hybrid zit boordevol technologie en specificaties. Zo staat hij op 20” lichtmetalen siervelgen met daarachter rode remklauwen en beschikt hij onder meer over matrix Full LED adaptieve verlichting voor, DSV-suspensie en privacy glas. Het interieur is voorzien van ‘ambient lighting’, alcantara stoelbekleding, met leer bekleed sportstuur, aluminium schakelflippers en instapsierlijsten, 10,25’’ touchscreen radio met spraakbediening & navigatie – CarPlay / Android Auto + draadloos oplaadpad, handsfree elektrisch bedienbare achterklep, parkeersensoren voor en achter, achteruitrijcamera, keyless entry, verkeersbordherkenning en iACC (Intelligent Adaptive Cruise Control).

Plug-in hybride (nog niet leverbaar)

De Tonale is later dit jaar in nog 2 varianten beschikbaar, onder andere in de 160 pk sterke hybride VGT-motor (Variable-Geometry Turbo) beschikbaar. De turbocompressor met variabele geometrie – gekoppeld aan een TCT 7-traps transmissie met dubbele koppeling – en de ‘P2’ elektromotor (48 volt, 15 kW en 55 Nm) zorgen ervoor dat de 1,5-liter benzinemotor de wielen aandrijft, zelfs wanneer de verbrandingsmotor is uitgeschakeld. De transmissie maakt het mogelijk om elektrisch te starten en te rijden met lage snelheden.

Topprestaties krijg je met de 275 pk sterke Tonale Plug-in Hybrid Q4. Deze accelereert in slechts 6,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en heeft een volledig elektrische actieradius tot 80 kilometer.

Alfa Romeo Tonale
Alfa Romeo Tonale Revolutie

(R)evolutie

Met de Tonale slaat Alfa Romeo een nieuwe weg in. Het is de basis van ‘La Metamorfosi’; de verandering. Opvallend hierin zijn niet alleen het gebruik van hybride technieken, maar ook de vele high-tech functies die in de auto zijn verwerkt. Daarmee worden zowel de veiligheid als het comfort voor de bestuurder vergroot, zonder daarbij het sportieve DNA van Alfa Romeo te verliezen. De elektrificatie van deze SUV vindt op twee niveaus plaats: Hybrid en Hybrid Plug-in Q4.

Beiden technieken zijn gericht op het waarborgen van het authentieke, sportieve gevoel van Alfa Romeo.

Blockchain

Daarnaast is de Tonale de eerste auto met een uniek digitaal NFT-certificaat (non-fungible token).

Dit certificaat is gebaseerd op blockchain-technologie en zal zich tijdens het gebruik en de verdere levenscyclus van de auto verder ontwikkelen, met grote voordelen voor de beleving en restwaarde.

Alfa Romeo Tonale NFT
Alfa Romeo Tonale Uniek licht

Uniek licht

De nieuwe Full-LED Adaptive Matrix ‘3+3’-koplampen zijn ontwikkeld met het Italiaanse Marelli. Deze koplampen bieden de dagrijverlichting, dynamische richtingaanwijzers en een ‘welcome and goodbye’-functie wanneer de bestuurder de auto in- of uitschakelt.

De verlichting zorgt niet alleen dat de bestuurder perfect zicht heeft op het wegdek, maar beschermt ook tegemoetkomend verkeer tegen verblinding. De achterlichten hebben eenzelfde design als de koplampen en vormen een sinuscurve die zich helemaal om de achterzijde van de auto wikkelt. Met deze unieke lichtsignatuur is de Tonale onmiddellijk herkenbaar.

Veiligheid

Het nieuwe Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) maakt autonoom rijden op niveau 2 mogelijk. Daarnaast beschikt de Tonale over Intelligent Adaptive Cruise Control (IACC), Lane Centering (LC) en Traffic Jam Assist. Samen zorgen ze voor een automatische aanpassing van de
snelheid, een veilige afstand tot de voorligger en dat de auto in het midden van de rijstrook blijft.

De Tonale is ook uitgerust met Autonomous Emergency Braking om de bestuurder te waarschuwen voor een dreigende botsing. Ook voert het een automatische remingreep uit om een botsing met een ander voertuig, voetganger of fietser te (helpen) voorkomen of de gevolgen daarvan te verminderen. Andere technologieën zijn Drowsy Driver Detection die waarschuwt als vermoeidheid bij de bestuurder wordt gedetecteerd, Blind Spot Detection die weggebruikers in de dode hoeken
signaleert, Rear Cross Path Detection die waarschuwt voor kruisend verkeer tijdens achteruitrijden en een 360° camera met hoge resolutie en dynamische rasters.

Alfa Romeo Tonale Veiligheid
Alfa Romeo Tonale Digitale assistentie

Digitale assistentie

De elektrificatie is ook merkbaar in de aanwezige features van de Alfa Romeo Tonale. Het nieuwe infotainmentsysteem presenteert alle informatie op een 12,3-inch scherm en een 10,25-inch touchscreen. Het systeem ontvangt Over-the-Air-updates en beschikt over Amazon Alexa, zodat je het (in het Engels) met je stem kunt bedienen. Zo kun je communiceren met je smart home, kun je vanuit je luie stoel controleren hoe het met je auto staat en je smart home vanuit je auto bedienen.

Design

Het ontwerp is natuurlijk belangrijk voor onze Italiaanse vrienden. Zelf presenteren ze de auto als “A masterwork of signature Italian design, beauty and technology”. Wij verwachten dat de auto nog vrij sterk lijkt op het conceptmodel, dat gepresenteerd werd in 2019. Het Italiaanse ontwerp van deze SUV zal glooiende lijnen opleveren, een vrij strakke vormgeving en grote elementen, waarbij de achterlichten over vrijwel de hele breedte lopen. We zien zelfs de GT-line terug op de zijkant van de Tonale, volgens Alfa Romeo het symbool voor ‘Essential Beauty’. In het interieur zal de nodige luxe aanwezig zijn, van lederen details op het stuur, sportieve elementen in het dashboard en comfortabele zitplaatsen.

Alfa Romeo Tonale Design

Meer Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia

Giulia

Alfa Romeo Stelvio

Stelvio

Alfa Romeo 4C Spider

4C Spider

Een proefrit en/of offerte?

Een proefrit en/of offerte?

Deze Alfa Romeo Tonale ervaar je natuurlijk pas echt als je het zelf eens hebt geprobeerd! Boek daarom direct een proefrit bij een van onze vestigingen. Daarnaast kunnen onze product specialisten je alles vertellen over de auto.

Eerst een vrijblijvende offerte? Geen probleem! Als wij je gegevens hebben ontvangen, zullen onze product specialisten contact opnemen om de details te bespreken. Bovendien kunnen wij ook op afstand veel voor je betekenen. Onze informatievoorziening kan bijvoorbeeld via telefoon, videoverbinding of e-mail plaatsvinden. Ook kunnen wij je van extra beeld- en videomateriaal voorzien, mocht je interesse hebben in een specifieke auto.

    Persoonlijke gegevens

    Vul onderstaande gegevens in om je aanvraag te bevestigen.

    Hoe kunnen we je bereiken?

    Wat voor jou het fijnste is!

    Wil je eerst proefrijden?

    Welke dag zou je willen rijden?

    Welke tijd komt je het beste uit?