Lease documenten

Downloads

Via deze pagina bieden wij meerdere lease documenten ter download aan. Alle documenten kennen het PDF formaat.

Daarnaast vindt je onderstaand antwoorden op meerdere veelvoorkomende vragen. Mocht jouw vraag niet beantwoord worden, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Kien Automotive
026 – 369 00 00
info@kien.nl

FAQ

We registreren het kenteken op naam van de berijder, de bekeuring worden dan zonder tussenkomst van Kien Lease door het CJIB naar het huisadres van de berijder gestuurd.

Onze basistarieven zijn gebaseerd op 60 maanden met 10000 kilometer per jaar en zijn inclusief de volgende componenten: Rente en afschrijving, rente, houderschapsbelasting, reparaties, onderhoud, banden, WA-Casco verzekering, 24-uurs pechdienst en BTW. Vervangend vervoer bij schade.

Is de schade nog rijdbaar neem dan contact op met Kien lease voor het maken van een afspraak bij de schadehersteller. Vul bij iedere schade een schadeformulier in. Bij een niet rijdbare schade belt u met onze hulpdienst op 0031555796699. Een uitgebreide beschrijving vindt u in de berijders instructie in uw auto.

Bel direct de Kien Lease hulpdienst op 00800 – 342 800 00. Dit nummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor hulpverlening in binnen- en buitenland.

Private Lease is hetzelfde als huren. Een auto rijden voor een vast bedrag per maand, hierin zitten de kosten van afschrijving, rente, verzekering, wegenbelasting, onderhoud, banden, internationale pechhulp en BTW.

Een SVI dekking is een Schade Verzekering Inzittende. De SVI is een veel completere verzekering voor inzittenden en berijder dan een POI. De SVI keert de schade van inzittenden uit op basis van de werkelijk geleden schade, bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, medische kosten, blijvende invaliditeit en overlijden.

Het contract wordt dan automatisch beëindigd. Er vindt nog wel een verrekening van kilometers plaats en indien van toepassing een eigen risico.

Schades bij inname worden volgens het innameprotocol beoordeeld en afgerekend. U vindt ons innameprotocol op onze site.

Na bestelling maar voor de aflevering ontvangt u van ons een factuur voor de borg, dit bedrag moet 5 dagen voor aflevering bij ons op de rekening staan.

Aan het einde van de huurperiode levert u uw auto weer bij ons in, we nemen ruim op tijd contact met u op om hier een afspraak voor te maken. U levert de auto in op de vestiging waar u de auto opgehaald heeft.

Met uw toestemming mag iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs in uw auto rijden.

Nee u betaalt bij ons geen borg, alleen afhankelijk van de uitslag van de kredietcheck kan een borg gevraagd worden.

Nee u gaat vanuit privé deze overeenkomst aan. Bijtelling is alleen van toepassing indien uw werkgever het contract aangaat en u de auto ter beschikking stelt.

Nee bij Private Lease is geen slottermijn van toepassing.

Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,00 en met een minimale looptijd van één maand geregistreerd. De kans is dus groot dat u al geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een hypotheek of mobiele telefoon. Ondanks dat Private Lease geen krediet is, zal ook een Private Lease product worden geregistreerd bij het BKR onder een aangepaste code. Zo ook wanneer u een overeenkomst afsluit bij Kien Lease BV. Uw overeenkomst wordt geregistreerd in het CKI-register (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR te Tiel. Registratie zal plaatsvinden onder de code OA (operationele autolease). Vanuit stichting Keurmerk Private Lease is de hoogte van de registratie vastgesteld op 65% van de som van de leasetermijnen. Voorbeeld berekening: Stel, uw maandtermijn bedraagt €200,00 per maand gedurende 36 maanden. Het bedrag wat bij BKR geregistreerd wordt bedraagt in dit geval: 65% van €200,00 = € 130,00 €130,00 x 36 maanden = € 4.680,- Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.

Nee, een private leaseauto van Kien Lease moet voor onderhoud naar een van de dealer vestigingen van Kien. Indien u op eigen initiatief en zonder goedkeuring vooraf onderhoud elders laat uitvoeren zijn deze kosten voor eigen rekening.

Ja dat kan. Bij bestelling van uw auto kunt u kiezen voor winterbanden, dit kost € 20,- per maand gedurende de gehele looptijd.

Ja dat kan, u kunt aan het eind van de looptijd hiervoor bij ons de overname prijs opvragen.

Wij stellen een aantal voorwaarden aan onze klanten:
Je bent 21 jaar of ouder, je bent in het bezit van geldig Nederlands rijbewijs en u te beschermen tegen overkreditering en om te zorgen dat u in de toekomst de leasetermijn ook nog kan betalen voeren wij een acceptatieprocedure uit.

Ja, dat kan als de overheid aanpassingen doet in bijvoorbeeld, assurantiebelasting, wegenbelasting en BTW. Ook kan een hoger jaarkilometrage aanleiding geven voor een hoger maandbedrag.

Private Lease is alleen voor particulieren. Zoekt u een private lease oplossing voor uw medewerkers of een lease oplossing voor uw bedrijf dan willen we u daar graag mee helpen. Als u dit ons laat weten dan maken we hiervoor een aparte afspraak.

Ja dat is mogelijk, u betaalt hiervoor een vast bedrag van € 1000,-. Daarnaast worden de meer en of minder kilometers met u verrekend.

Ja we kunnen de auto van u overnemen, u krijgt het geld rechtstreeks overgemaakt op uw bankrekening. Maak een afspraak met een van onze verkopers voor een overnameprijs.

Ja dat is mogelijk, u kunt een onze adviseur vragen naar de mogelijkheden. Ook kunt u dit verzoek mailen naar lease@kien.nl.

Na ondertekening van het contract geldt een 14 daagse bedenktermijn waarin u kosteloos van de overeenkomst af kunt zien. Dit recht vervalt op het moment dat u uw leaseauto binnen deze twee weken al in ontvangst hebt genomen.

Nee, u hoeft niets aan te betalen.

Nee, de auto blijft in bezit van de leasemaatschappij, u heeft het recht om hem te gebruiken tijdens de overeengekomen huurperiode.

Dat is geen probleem, periodiek brengen we de meer kilometers bij u in rekening en passen uw voorschotnota aan uw werkelijk gebruik, deze afrekenmethodiek is gelijk aan die van een energieleverancier.

Een voorbeeld: u heeft een contract voor 12000 kilometer per jaar. Na een jaar heeft u 18000 kilometer gereden, we rekenen over het afgelopen jaar 6000 kilometers met u af en u voorschotnota wordt aangepast naar 18000 kilometer per jaar. Heeft u minder gereden dan het minimum van 12.000 kilometer dan vindt er geen verrekening plaats. De verrekening van kilometers kost 10 cent per kilometer.

Voor een ruitschade kunt u gewoon naar een van onze vestigingen. Reparatie van een sterretje is gratis, bij vervanging van een ruit geldt een eigen risico van € 75,-.

In onze overeenkomst heeft u gratis recht op pechhulp in binnen en buitenland, 7 dagen in de week en 24 uur per dag, u heeft hier geen ANWB lidmaatschap meer voor nodig.

Is een schade niet verhaalbaar bijvoorbeeld doordat u zelf ergens tegen aan hebt gereden, maar ook als een onbekende met een winkelwagentje tegen uw auto aan heeft gezeten, dan heeft u een eigen risico van maximaal € 300,- per schade. Is de schade verhaalbaar op de tegenpartij dan heeft u geen eigen risico.

Ja om u te beschermen tegen overkreditering en te borgen dat u niet alleen nu maar ook in de toekomst u leasetermijn kunt betalen zijn wij verplicht om een kredietbeoordeling te doen inclusief een draagkrachtnorm toetsing.

Fiscale wijzigingen van overheidswege zijn van invloed zijn op de leaseprijs en worden verrekend in uw maandtermijn.

Onze merken

Alfa Romeo
Fiat
Fiat Professional
Kien Jeep
Dodge
Abarth
Vanderhall
Electric Brands
Carver
Aiways

Kien Automotive

Verkoop (ma-vr): 9.00 – 18.00 uur
Verkoop (za): 9.00 – 17.00 uur
Werkplaats (ma-vr): 8.00 – 17.00 uur
Werkplaats (za): Gesloten