Specialist in Alfa Romeo

Wij zijn dé specialist in Alfa Romeo van het oosten van het land.

Specialist in Alfa Romeo

 

Wij zijn dé specialist in Alfa Romeo van het oosten van het land.

Kien – Specialist in Alfa Romeo

Het was 24 juni 1910 toen de autofabriek onder de naam van A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) in Milaan werd opgericht. Na de overname door meneer Nicola Romeo werd de naam al snel veranderd naar het legendarische Alfa Romeo.

A.L.F.A. = Anonima Lombarda Fabbrica Automobili

Met de allereerste 24 HP is het legendarische merk geboren. Namen als Tazio Nuvolari en Enzo Ferrari hebben Alfa Romeo op de kaart gezet in de autosport.

Alfa Romeo Tonale

Ontdek de Alfa Romeo modellen

Alfa Romeo Giulia

Giulia

Alfa Romeo Stelvio

Stelvio

Alfa Romeo Tonale

Tonale

Alfa Romeo 4C Spider

4C Spider

Onderhoud aan jouw Alfa Romeo

Is jouw Alfa aan onderhoud toe? Natuurlijk kom je dan ook naar Kien. Onze monteurs werken met passie aan jouw Alfa, ongeacht bouwjaar, model of motor.

Vanzelfsprekend zijn onze mensen officieel erkende Alfa Romeo monteurs. Het onderhoud bij Kien kent meerdere voordelen. Uiteraard hebben onze monteurs kennis van jouw Alfa, maar ook hebben wij een ruim assortiment aan originele onderdelen op voorraad. Wachttijden behoren hiermee tot het verleden. Tevens is er een ruime keuze aan “aftermarket upgrades“.

Alfa Romeo Dealer

Een gevestigde merknaam

Je kent het merk waarschijnlijk als automerk, maar wist je dat Alfa Romeo al in 1910 zijn eerste vliegtuigmotor maakte? Alfa was in staat om krachtige motoren te maken. Deze zorgde voor vele iconische race overwinningen.

In een tijdsbestek van 100 jaar heeft Alfa drie naamsveranderingen ondergaan en twee wereldoorlogen overleefd. Alfa Romeo was altijd al onderscheidend en innovatief met een Italiaans gevoel voor goed design. Alfa was het eerste merk wat een auto met vleugeldeuren op de markt bracht.

Naast design is het belangrijk voor Alfa dat de motoren zuiniger en schoner worden. Zij waren koploper met het toevoegen van VTEC aan de motor. Deze variabele kleppentiming zorgt ervoor dat de motor bij lage toeren zuinig en schoon kan zijn en bij hoge toeren feller is en meer vermogen genereert.

Quadrifoglio

Het, wellicht, bekende klavertje vier “Quadrifoglio” op sommige Alfa’s begon bij de coureur Ugo Sivocci. Sivocci had niet veel geluk tijdens zijn races voor Alfa Romeo. Hij liet daarom een lokale schilder een wit vierkant met een groen klavertje vier op zijn auto schilderen. Dit was een gouden greep, want Sivocci haalde de één na de andere overwinning binnen.

Op 8 september 1923 was Sivocci aan het oefenen voor de eerste grand prix op het Monza circuit. Door complicaties kon er geen wit vierkant met het iconische klavertje vier op zijn auto worden geschilderd. Tijdens het oefenen verongelukte Sivocci. Na dit noodlottige ongeval is besloten om één punt van het witte vierkant weg te halen om Sivocci te eren. Het vierkant veranderde in een driehoek met een klavertje vier.

Deze driehoek is tot op de dag van vandaag nog steeds te zien op de meest sportieve modellen van Alfa Romeo.

Alfa Romeo Dealer

Ervaar het zelf

Alfa Romeo kent drie modellen: Stelvio, Giulia en Tonale. Naast deze huidige productiemodellen kun je ook bij ons terecht voor Giulietta en Mito.

Welk model jij ook kiest, met een Alfa koop je altijd een prachtig stuk design in combinatie met een bewezen goede techniek met een rijke geschiedenis. Ieder model heeft zijn eigen unieke belevenis en is een lust voor het oog.

Al nieuwsgierig geworden naar onze modellen? Boek vrijblijvend een proefrit in één van onze modellen. Vanzelfsprekend helpen wij je graag verder in onze showroom.

Ons aanbod

Nieuws

Kien tour 2024

6 februari 2024|

Met veel enthousiasme kondigen wij de Kien Tour 2024 aan! De editie van 2023 was een groot succes met geweldige reacties van de deelnemers. Het wordt ook wel gezien als een culturele ontdekkingsreis, maar zeker een reis om te genieten van je prachtige bolide over de Italiaanse wegen en die van haar buurlanden. In de editie van 2024 gaan we niet alleen genieten in Italië, maar trotseren we ook de Sloveense wegen en verblijven we in Kroatië. Het belooft weer een onvergetelijke rit te worden met prachtige locaties & bijzondere gebeurtenissen! Het programma staat bijna vast, hieronder vind je alvast een voorproefje.

De elektrische Alfa Romeo Giulia innovatiever, krachtiger en een gigantische actieradius

23 januari 2024|

In een wereld die gedomineerd wordt door SUV's, houdt Alfa Romeo vast aan de charme van de traditionele sedan. Het Italiaanse automerk heeft aangekondigd dat het vanaf 2025 alleen nog volledig elektrische modellen zal aanbieden in Europa, en daarbij zit ook een compacte elektrische SUV in de pijplijn. Maar te midden van het SUV-geweld blijft Alfa Romeo CEO Jean-Philippe Imparato vastberaden om het belang van de sedan, met name de geliefde Giulia, te benadrukken.