De Jeep Easter Safari 2024!

Jeep Easter Safari is terug!

Het is weer die tijd van het jaar voor liefhebbers van off-road rijden over de hele wereld. De 58e editie van de jaarlijkse Easter Jeep Safari keert terug naar Moab, Utah, en brengt opnieuw de opwinding en de innovatie van Jeep-voertuigen samen. Van 23 tot 31 maart 2024 zullen de rode rotsen van Moab het toneel zijn voor deze legendarische bijeenkomst, waarbij Jeep zijn nieuwste concepten tentoonstelt en de grenzen van terreinrijden verlegt. Hier zijn de concepten!

Schitterende concepts door Mopar

Schitterende concepts door Mopar

De Jeep® Performance Parts (JPP) door Mopar design team staat klaar om te schitteren op dit evenement. Deze jaarlijkse samenkomst, georganiseerd door Stellantis, markeert de terugkeer van de Jeep- en Mopar-merken naar hun natuurlijke habitat: de ruige landschappen van Moab waar twee gloednieuwe, unieke conceptvoertuigen zullen met hun vermogen om rotsachtig terrein te bedwingen en uitdagende trails te trotseren het middelpunt van de aandacht zijn,.

Mopar, als de wereldwijde naam voor originele onderdelen en authentieke accessoires, staat bekend om zijn toewijding aan uitzonderlijke service, onderdelen en klantenzorg. Ontstaan in 1937 als een lijn van antivriesproducten, heeft Mopar zich in de loop van meer dan 85 jaar ontwikkeld tot een symbool voor zowel volledige voertuigverzorging als authentieke prestaties voor eigenaars en liefhebbers wereldwijd.

De erfenis van Mopar dateert uit de jaren 1960, tijdens het muscle-car tijdperk, waarin prestatieonderdelen werden ontwikkeld om snelheid en handling te verbeteren voor zowel op de weg als voor racegebruik. Later breidde Mopar uit om technische service en klantensupport op te nemen, en tegenwoordig integreert het bedrijf service-, onderdelen- en klantenzorgactiviteiten om de ondersteuning voor klanten en dealers wereldwijd te verbeteren.

De concepten

Dit jaar zullen de conceptvoertuigen die Jeep onthult tijdens de Easter Jeep Safari, worden uitgerust met de nieuwste en meest geavanceerde onderdelen en accessoires van Mopar. Deze krachtige combinatie van innovatie en expertise zal de terreincapaciteiten van Jeep naar ongekende hoogten tillen en liefhebbers van avontuur over de hele wereld inspireren.

Jeep easter safari

Low Down Concept

Vijftien jaar geleden verbaasde het Jeep-ontwerpteam bezoekers van de 43e jaarlijkse Easter Jeep Safari met de radicaal gemodificeerde Jeep Wrangler Lower 40. Rijdend op standaard rijhoogte om het zwaartepunt te behouden, kon de tweedeurs Lower 40 enorme 40-inch mud-terrain banden herbergen terwijl er een 5,7-liter V-8 onder de motorkap zat voor krachtige prestaties. Een directe klassieker, de Lower 40 trekt nog steeds een menigte een decennium en een half later en blijft een van de favorieten van alle EJS-concepten.

Het nieuwe Low Down-concept brengt een eerbetoon aan de Lower 40, waarbij door wat creatief kluswerk dit nieuwe Jeep Wrangler-concept massieve 42-inch BFGoodrich Krawler 42×14.5R20 mud-terrain banden onder zijn op maat gemaakte hoog-clearance carbon spatbordverbreders perst. De standaard Wrangler Rubicon 392 ophanging blijft intact, maar Dana 60 assen met 5.38 tandwielen vervangen de standaard Dana 44 assen met 4:10 tandwielen. Tussen de diameter van de banden en het inkorten van de voor- en achterbumpers blijft het zwaartepunt van de Low Down laag, terwijl de bodemvrijheid, breakover, en naderings- en vertrekhoeken allemaal dramatische toenames krijgen.

Het lichaam, bedekt met dieprode Poison Apple-verf, is gestroomlijnd via verwijdering van de achterdeurhandgrepen, een op maat gemaakte koolstofkap met doorzichtige powerdome en een op maat gemaakte racestijl tankklep aan de bestuurderszijde achterste kwartpaneel. Het interieur beschikt over op maat gemaakte zwarte leren stoelen met stoffen inzetstukken, Rhino-gevoerde vloeren en een op maat gemaakt instrumentenpaneel voor radioverwijdering. Een op maat gemaakte, rood-getinte bikini-top werpt een warme rode gloed over het interieurcompartiment.

Net als zijn voorganger Lower 40, wordt de Jeep Low Down aangedreven door een V-8-motor, hoewel in deze moderne interpretatie dat zich vertaalt naar de formidabele 475 pk 6,4-liter 392 V-8-motor, die is gekoppeld aan een achttraps automaat.

Jeep Willys Dispatcher Concept

Het Jeep Willys Dispatcher Concept neemt ons mee op een reis door de tijd, waarbij het heden en het verleden naadloos samenkomen. Dit op Wrangler 4xe gebaseerde concept wekt de nostalgische geest op van de vroege naoorlogse civiele Jeep, met zijn ruige, utilitaire esthetiek, maar verweeft dit met de geavanceerde off-road capaciteiten van het moderne 4xe-aandrijfsysteem.

Aan de buitenkant ondergaat de Willys Dispatcher een retro-make-over die begint bij de grond. Super Traxion 36-inch banden worden omringd door vintage-stijl 16-by-7.0-inch legering “steelies”. Een op maat gemaakte, old-school voorbumper herbergt een gloednieuwe, klassiek ogende 8274 Warn lier, voorzien van een Warn Epic Series lierhaak en D-ringen. Zoals bij de geliefde flat-fender Jeeps van weleer, zijn de letters ‘WILLYS’ in reliëf op de zijkanten van de motorkap aangebracht. De bovenkant van de voorruit is afgewerkt in glanzend zwart, terwijl de rest van de buitenkant is geschilderd in een op maat gemaakte tint Element 115 Green, prachtig geaccentueerd met de crèmekleurige “steelies”.

Binnenin ondergaat de Dispatcher een op maat gemaakte herinrichting in een mix van verweerd zadelleder en pied-de-poule stofinzetten. De hoofdsteunen voorin en achterin zijn verwijderd om de stoelen een low-back vintage gevoel te geven dat vroeger de weg regeerde. Een JPP-bikini-top houdt de passagiers beschermd tegen alle weersomstandigheden, of het nu regen of zonneschijn is. Om te beschermen tegen water, modder of andere viezigheid, is de Dispatcher voorzien van robuuste Jeep Performance Parts (JPP) vinyl bekleding voor de vloer, terwijl een JPP aan boord luchtcompressor van pas komt bij het beheren van de bandenspanning op het parcours.

De Willys Dispatcher wordt aangedreven door het bekroonde 2.0-liter plug-in hybride 4xe aandrijfsysteem dat 375 pk en 470 lb-ft koppel levert via een achttraps automaat. Dana 50 Advantech voor- en achterassen met 4.70 tandwielen brengen moeiteloos alle kracht en koppel over naar de Super Traxion-banden. Met zijn unieke combinatie van retro-charme en moderne technologie, belichaamt de Jeep Willys Dispatcher het beste van beide werelden, waarbij hij het erfgoed van Jeep viert terwijl hij vooruit kijkt naar de toekomst van off-road avonturen.

Vacationeer Concept

Het Jeep Vacationeer Concept is een eerbetoon aan zowel het verleden als de toekomst van het Jeep-erfgoed. Met zijn opvallende Spearmint-exterieur en unieke houtnerfgraphics, roept dit premium SUV-concept herinneringen op aan de legendarische Jeep Wagoneer-modellen uit het verleden.

Uitgerust met 35-inch BFGoodrich mud-terrain banden en 18-inch Method racing wielen, is het Vacationeer Concept klaar voor elk avontuur in Moab. Het beschikt over een op maat gemaakte RedTail Overland Skyloft op het dak, biedt een luxueuze slaapruimte en een adembenemend uitzicht.

Binnenin bieden op maat gemaakte Tupelo-lederen stoelen, ontworpen door modeontwerper Kiel James Patrick, een comfortabele en stijlvolle ervaring. Met een krachtige 3.0-liter Hurricane Twin Turbo 510-motor combineert dit concept premium prestaties met moderne efficiëntie.

Het Jeep Vacationeer Concept belichaamt de essentie van Jeep: het verleden koesteren terwijl je vooruit kijkt naar nieuwe avonturen.

Gladiator Rubivon High Top Concept

Het Jeep Gladiator Rubicon High Top Concept is een gedurfde uitdrukking van off-road prestaties en avontuur. Met zijn opvallende Ginger Snap metallic exterieur en retro-geïnspireerde graphics trekt dit concept direct de aandacht.

Uitgerust met massieve 40-inch BFGoodrich All-Terrain T/A KO3 banden op 18-inch Satin Black KMC Grenade Crawl beadlock wielen, staat de Gladiator Rubicon High Top klaar om elk terrein aan te pakken. Met JPP flat fender flares en een AccuAir verstelbare luchtvering, biedt dit concept ongeëvenaarde off-road capaciteiten.

Onder de motorkap bevindt zich de krachtige 3.6-liter Pentastar V-6 motor, gekoppeld aan een TorqueFlite achttraps automaat, die een breed koppelbereik levert dat essentieel is voor off-road rijden. Met een aangepaste voorbumper van American Expedition Vehicles en een Rock Slide Engineering rock rail power steps, biedt de Gladiator Rubicon High Top zowel bescherming als gemak tijdens het rijden op ruig terrein.

Binnenin zijn de stoelen opnieuw bekleed met op maat gemaakt quilted en geperforeerd tan en zwart Alea leer, met een opvallend JPP-logo op de hoofdsteunen. Met extra opbergmogelijkheden dankzij een decked truck bed storage system en een JPP pedal kit, is dit concept ontworpen voor avontuurlijke reizen in stijl.

Het Jeep Gladiator Rubicon High Top Concept is de belichaming van off-road prestaties en stijl, en laat zien waarom Jeep blijft vooroplopen in de wereld van avontuurlijke voertuigen.

Gegarandeerd spektakel

De 58e editie van de Easter Jeep Safari belooft een spektakel te worden, met duizenden avonturiers die samenkomen in de adembenemende landschappen van Utah. Van off-road avonturen tot het bewonderen van de nieuwste Jeep-concepten, het belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor Jeep-liefhebbers over de hele wereld.