Giulia GTA & GTAm hebben een prijs!

Nu is het officieel! De Giulia GTA (en zijn extreme broertje GTAm) zijn onthuld op het legendarische test circuit van Alfa Romeo zelf “Balocco”.

De Giulia GTA brengt een oude legende uit de geschiedenis van het 111 jaar ouder merk. In 1965 werd ook al een Giulia GTA op deze locatie geïntroduceerd. Ruim 60 jaar geleden is Balocco gebouwd, heeft een oppervlakte van 6 km2, 27 verschillende circuits (in totaal 80 km) en is de thuisbasis van de ontwikkeling en het testen van alle Alfa Romeo-modellen.

Giulia GTA in het kort

De Giulia GTA gaat nog een stapje verder dan reeds bijzondere Giulia Quadrifoglio. De GTA heeft 30pk meer en is 100kg lichter! Dat betekend simpelweg dat je in 3,6 seconden op 100 km/u zit.

Om dit geweld onder controle te houden hebben de ingenieurs de aerodynamica en het rijgedrag nog verder verbetert. Hoe kan dat nou beter dan de heren van het Sauber F1 team in huis te halen? Ze ontwikkelde aërodynamische aanpassingen zoals een nieuwe achterspoiler en de actieve frontsplitter die op de GTAm kan worden verlengd met maximaal 40 mm. Andere aanpassingen zijn het titanium Akrapovič centrale uitlaatsysteem dat in de koolstofvezel-achterdiffusor is ingebouwd, en de 20-inch velgen met enkele borgmoer (voor het eerst bij een sedan) die voorzien zijn van speciaal geselecteerde Pilot Sport Cup 2 Michelin banden. Bovendien is zijn de wielsporen (25mm voor & 50mm achter) verbreed ten opzichte van de Quadrifoglio voor een nog betere handling. Last but not least bereikt de volledig van aluminium gemaakte Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo-motor een vermogen van 540 pk

Voor dit exclusieve model biedt Alfa Romeo een breed scala aan aanpassingen gericht op een unieke aankoopervaring, waaronder een experience-pakket met een Bell-helm in speciale GTA-kleurstelling die kan worden aangepast met het serienummer, een specifieke Goodwool-autohoes en toegewijde diensten. De GTAm wordt ook geleverd met racekleding van Alpinestars.

Prijzen

Wil jij instappen in de meest extreme Alfa Romeo ooit gebouwd? Dan mag je rekenen op een consumenten prijs vanaf €222.112,-. Toch liever zijn extremere broertje? Dan wordt je eigenaar van een GTAm voor €226.888,-.

Natuurlijk hebben we de BTW en BPM al in de prijs verrekend…

Deel dit bericht, kies hier je platform!