De winter kom je veilig door met een Jeep 4xe

Een thermometer onder nul, ongunstige weersomstandigheden in de voorspelling en een glad wegdek: het zijn de tekenen dat de winter in volle gang is met de vele gevaren die de elementen met zich mee kunnen brengen. Met de hybride uitvoeringen van de Renegade & Compass kun je deze moeilijke rijsituaties met een gerust hart aanpakken.

Hybride technieken slim gebruiken

Bij het rijden in de stad is de verleiding om volledig elektrisch te rijden door (rijmodus ‘Elektrisch’) erg hoog. Op deze manier halen de Jeep 4xe-modellen een gemiddelde actieradius van 50 km afleggen en een topsnelheid van 130 km/u. De verbrandingsmotor gaat alleen aan als dat nodig is, vooral bij kickdowns of als het batterijniveau laag is. Het is goed om te weten dat verbrandingsmotor op de voorwielen altijd snel voor je klaar staat als er meer tractie nodig is. Het beste is om de “Selec-Terrain” in te stellen op de “Sneeuw-modus”, dan is de reactie van de motor/transmissie en de kalibratie van de elektronische tractie- en stabiliteitscontroles ingesteld voor de ideale omstandigheden.

Het beste voor buiten de stad

Bij het buiten de stad rijden over landwegen in de Jeep 4xe is het aan te raden om de “e-Save” modus te gebruiken. De verbrandingsmotor wordt gebruikt om de batterij tot 80% op te laden.

In de winter betekent het omgaan met bergwegen echter vaak het onder ogen zien van ongunstige wegomstandigheden. De Renegade en Compass 4xe kunnen rekenen op de geavanceerde Jeep Active Drive Low vierwielaandrijving met de hybride technologie. Het systeem biedt verbeterde controle bij lage snelheden en maximaliseert koppel en tractie. Bovendien biedt het nog een voordeel: het gebruikt geen aandrijfas of mechanische koppelingen om de achteras te bedienen.

De lithium-ionbatterij van 11,4 kWh en 400 volt die de “e-as” aandrijft, heeft zowel een koel- als een verwarmingssysteem. Als het gedurende een lange periode aan zeer lage temperaturen wordt blootgesteld, voorkomt dit laatste invloed op het bereik, waardoor het systeem normaal kan werken bij temperaturen tot -30 ° C.

Deel dit bericht, kies hier je platform!